Termeni și Condiții

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. LUQAS PC FABRIQUE își asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fară o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi accesată în această pagină. Accesul/vizitarea acestui website de către dumneavoastră se supune Termenilor și condițiilor de ultilizare și implică acceptul explicit al dumneavoastră cu privire la acestea și reprezintă înțelegerea dintre părți.

Relația dintre părți este guvernată de următoarele acte normative:
OUG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor
OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii
Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementarilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor
Legea 365/2002 privind comerțul electroni


1. DEFINIȚII ȘI TERMENI LUQAS PC FABRIQUE – este denumirea comercială a firmei S.C. LUQAS PC FABRIQUE S.R.L, persoana juridică de naționalitate română, având sediul social în Str Predeal nr. 28, Moșnița Veche, jud. Timiș, având număr de ordine în Registrul Comerțului J35/829/05.03.2008, cod unic de înregistrare fiscala RO23436395. Cumpărător/ Client – poate fi orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoană juridică sau orice entitate juridică care își face un Cont în Site, efectuează o Comandă sau care are/ obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Luqas (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare/ contract de furnizare, existent între S.C. LUQAS PC FABRIQUE S.R.L și acesta și care necesită crearea și utilizarea unui Cont.

 • Utilizator – orice persoană fizică care are vârstă peste 16 ani sau persoană juridică înregistrată pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții.
 • Cont – această secțiune a site-ului este formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului/ Clientului transmiterea, înregistrarea comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site. Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.
 • Coșul meu – secțiunea din cont care permite Cumpărătorului/ Clientului/ Utilizatorului să adauge produse sau servicii pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior; în cazul în care produsele sau serviciile nu sunt achiziționate la momentul adăugării prin efectuarea comenzii, Cumpărătorul/Utilizatorul vă beneficia de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a produselor și serviciilor prin primirea de comunicări comerciale din partea acestuia.
 • Site – magazinul online găzduit la adresa web luqaspc.ro
 • Comanda – un document electronic ce intervine că forma de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția să de a achiziționă Bunuri și Servicii de pe Site.
 • Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele și serviciile menționate în Comanda, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului că urmare a Contractului încheiat sau a comenzii.
 • Campanie – o acțiune organizată de a expune în scop comercial, un număr finit de produse și/sau Servicii având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilita de către vânzător/ furnizor. Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Furnizor/ Vânzător și Achizitor/ Cumpărător, fară prezența fizică simultană a Furnizorului/ Vânzătorului și a Achizitorului/ Cumpărătorului.
 • Conținut – reprezintă:

-toate informațiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

-conținutul oricărui e-mail trimis cumpărătorilor/ clienților de către vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

-informații legate de produsele și/sau serviciile și/sau tarifele practicate de vânzător într-o anumită perioadă;

-informații legate de produsele și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioada;

-date referitoare la vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 • Recenzie – o evaluare/ părere scrisă de către deținătorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactată pe baza experienței personale și capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă produsul sau serviciul respectă/ reflectă sau nu specificațiile menționate de către producător, în urma achiziției.
 • Comentariu – apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unei recenzii sau a unui alt comentariu.
 • Întrebare – formula de adresare către alți Utilizatori/Clienți/Cumpărători cu scopul de a obține informații despre produsele sau serviciile din pagina respectivă.
 • Răspuns – informație scrisă care este transmisă Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului care a adresat o întrebare în site, în pagina unui anumit produs/ serviciu. Răspunsul reprezintă o explicație oferită de un Utilizator/Client/Cumpărător unui alt Utilizator/Client/Cumpărător în cadrul unei discuții.
 • Document – prezentele Termene și Condiții.
 • Comunicări Comerciale – este orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la produse și servicii adăugate în secțiunea “Cont/Coșul meu”, precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie.
 • Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui produs și/sau serviciu de către Luqas, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de plati agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.
 • Taxa de timbru verde – valoarea exprimată în lei, plătita de către Vânzător către societatea autorizată cu preluarea operațiunilor de colectare, transport și valorificare/reciclare a deșeurilor echipamentelor electrice și electronice, astfel cum este prevăzut de legislația în vigoare.
 • Specificații – toate specificațiile/caracteristicile și/sau descrierile produselor și serviciilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.
 1. DOCUMENTE LEGALE
Prin înregistrarea unei comenzi pe Site, Achizitorul/ Cumpărătorul/ Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Furnizorul/ Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale. Notificarea primită de către Achizitor/ Cumpărător/ Client, după efectuarea comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea comenzii. Aceasta notificare se vă face electronic, prin (e-mail) sau telefonic. Pentru motive justificate, Furnizorul/ Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea produselor și/sau serviciilor din comandă. Dacă acesta modifică cantitatea de produse și/sau servicii din comandă va anunța Achizitorul/ Cumpărătorul/ Clientul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată. Contractul se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul poștei electronice și/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii. Documentul și informațiile puse la dispoziție de către Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia fiind certificatul de garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achiziționate.
 
 1. POLITICA DE VÂNZARE ONLINE
Accesul în vederea efectuării unei comenzii îi este permis oricărui Utilizator/Cumpărător/ Client. Comunicarea cu Furnizorul/ Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta sau prin adresa de e-mail menționată la secțiunea “contact” din site sau prin apelarea numărului de telefon. Furnizorul/ Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fară a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta. Toate tarifele aferente produselor și/sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A.3.4. În condițiile prevăzute de lege, prețul produselor electronice afișat pe site, include Taxa de timbru verde. În cazul în care Utilizatorul/Cumpărătorul/ Clientul solicită detalii cu privire la suma exactă adăugată la prețul produsului, acesta vă contacta Departamentul de Relații cu Clienții. În cazul plaților online Furnizorul/ Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul/ Clientul. Toate informațiile folosite pentru descrierea produselor și/sau a serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală sau legală din partea Furnizorului/ Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
 
 1. CESIONAREA ȘI SUBCONTRACTARE
Furnizorul/ Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Achizitorului/ Cumpărătorului/ Client, nefiind necesar acordul acestuia. Furnziorul/ Vânzătorul vă fi întotdeauna responsabil față de Achizitor/ Cumpărător/ Client pentru toate obligațiile contractuale.
5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ
Conținutul în totalitate a acestui site: logo-uri, simboluri comerciale, imagini, text și/sau conținut multimedia prezentat pe site, sunt proprietatea exclusivă a firmei S.C. LUQAS PC FABRIQUE S.R.L, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect.
Clientului/Cumpărătorului/Utilizatorului/ Achizitorul nu îi este permisă copierea, publicarea, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea, expunerea, includerea oricărui alt conținut în orice alt context decât cel publicat de LUQAS PC , includerea oricărui conținut în afara site-ului. Orice conținut la care Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul/ Achizitorul are și/sau obține acces prin orice mijloc diferite documente, în cazul în care conținutul nu este însoțit de un acord de utilizare specific și valid încheiat între S.C. LUQAS PC FABRIQUE S.R.L și acesta, și fară nicio garanție implicit sau expres formulată din partea S.C. LUQAS PC FABRIQUE S.R.L cu referire la acel conținut. Clientul/Cumpărătorul/ Achizitorul/ Utilizatorul poate copia, transfera și/sau utiliza conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intra în conflict cu prevederile acestor condiții. În cazul în care LUQAS PC FABRIQUE oferă Clientului/Cumpărătorului/Utilizatorului/ Achizitorului dreptul de a utiliza sub forma descrisă într-un acord de utilizare distinct, un anumit conținut, la care Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul/ Clientul are sau obține acces în urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor conținuturi definite în acord și doar pe perioada menționată în acesta.
Niciun conținut transmis către Client, Achizitor, Utilizator sau Cumpărător, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare și/sau vizualizare nu constituie o obligație contractuală din partea firmei S.C. LUQAS PC FABRIQUE S.R.L și/sau al angajatului/prepusului S.C. LUQAS PC FABRIQUE S.R.L, decât prin exprimarea ambelor părți. Este interzisă orice utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care îl însoțește, în cazul în care acesta există.
 6. COMANDA
Clientul/ Achizitorul/ Cumpărătorul poate efectua comenzi pe site, prin adăugarea produselor și/sau serviciilor dorite în coșul de cumpărături, urmând a finaliza comanda efectuând plata prin una dintre modalitățile alese de către acesta. Odată adăugat în coșul de cumpărături, un produs și/sau un serviciu este disponibil pentru achiziție în măsură în care există stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui produs/serviciu în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a produsului/serviciului. Prin finalizarea comenzii de către Client/ Cumpărător/ Achizitor consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării comenzii. Prin finalizarea comenzii de către Client/ Cumpărător/ Achizitor, acesta consimte că Furnizorul/ Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Furnizor/ Vânzător, în orice situație în care este necesara contactarea Clientului/ Cumpărătorului/ Achizitorului.
Furnizorul/ Vânzătorul poate anula comanda efectuată de către Client/ Cumpărător/ Achizitor, în urma unei notificări prealabile adresate Clientului/ Cumpărătorului/ Achizitorului, fară nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fară că vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:
• neacceptarea de către banca emitentă a cardului Clientului/ Cumpărătorului/ Achizitorului, a tranzacției, în cazul plații online;
• invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de S.C. LUQAS PC FABRIQUE S.R.L, în cazul plații online;
• datele furnizate de către Client/ Cumpărător/ Achizitor, pe site sunt incomplete și/sau incorecte; Clientul/ Cumpărătorul/ Achizitorul are dreptul să se retragă din contract, respectiv să returneze un produs sau să renunțe la un serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fară invocarea niciunui motiv și fară a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs sau renunțare la un serviciu expiră în termen de 14 zile de la achiziționare/ recepționare.
În cazul în care Clientul/ Cumpărătorul/ Achizitorul decide să se retragă din contract, acesta vă trebui să contacteze direct Furnizorul/ Vânzătorul. În cazul în care Clientul/Cumpărătorul/ Achizitorul solicită retragerea din contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv. În cazul în care comanda este achitata, Furnizorul/ Vânzătorul vă rambursa suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării Achizitorului/ Vânzătorului de către Client/ Cumpărător/ Achizitor asupra deciziei sale de retragere din contract.
Suma vă fi returnată după cum urmează:
• pentru comenzile achitate cu card online -> prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;
• pentru comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar; Furnizorul/ Vânzătorul vă putea amâna rambursarea sumei până la primirea produselor vândute. În cazul în care un produs și/sau serviciu comandat de către Client/ Cumpărător/ Achizitor, nu poate fi livrat de către Furnizor/ Vânzător, acesta din urma va informa Clientul/Cumpărătorul/ Achizitorul asupra acestui fapt și va returna în contul Clientului/ Cumpărătorului/ Achizitorului contravaloarea produsului și/sau serviciului, în termen de maxim 7 (șapte) zile de la data la care Furnizorul/ Vânzătorul a luat la cunoștință acest fapt sau de la data la care Clientul/Cumpărătorul/ Achizitorul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a contractului.
Disponibilitatea unui produs vă fi afișată în site după cum urmează:
 • “în stoc” – avem mai mult de 1 bucăți în stoc
 • “în stoc furnizor” – produsul nu este disponibil în stocul luqas.
Dacă înregistrezi o comandă pentru un produs care are în dreptul lui “în stoc furnizor”, unul dintre consultanțîi noștri de vânzări te vă contacta în cel mai scurt timp că să iți comunice disponibilitatea produsului.
 • “la comanda” – produsul nu este disponibil în stocul tonerro și pentru moment nu avem informațîi despre disponibilitatea acestuia în stocul furnizorului. Dar, daca înregistrezi o comandă pentru un produs care are în dreptul lui “la comanda”, unul dintre consultanții noștri de vânzări vă verifica disponibilitatea produsului în stocul furnizorului și te va contacta că să iți comunice disponibilitatea produsului. S.C. LUQAS PC FABRIQUE S.R.L garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul luqas.ro și nu îi conferă dreptul de a descarca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice alta manieră, în scopuri comerciale sau fară acordul prealabil scris al acesteia. Întregul conținut al site-ului luqaspc.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, email-uri, scripturi, programe și alte date - este proprietatea firmei SC LUQAS PC FABRIQUE SRL și a furnizorilor săi și este aparat de Legea pentru protecția drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fară acordul firmei S.C. LUQAS PC FABRIQUE S.R.L a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. Domeniul luqas.ro este deținut de către S.C. LUQAS PC FABRIQUE S.R.L. Utilizarea acestei mărci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor și emblemelor, în forma directă sau "ascunsă" (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, căutare web) fară permisiunea prealabilă scrisă este interzisă și se pedepsește conform legii. Produsele prezentate pe luqas.ro sunt produse și comercializare de SC LUQAS PC FABRIQUE SRL. Prețurile produselor pot fi schimbate oricând. Verificați prețul final de vânzare înainte de a achiziționă un produs.